O2s

Hvordan skjule akne arr

Først av alt

Først av alt, husk at akne arr er forårsaket hovedsakelig av kviser som har blitt poppet eller presset ut. Kviser har vanligvis en levetid på tre dager til en uke, og er best behandles med aktuell kremer som inneholder benzoyl peroxide og salisylsyre. Berører dem eller på annen måte forstyrre dem, men kan føre til arrdannelse som kan bli permanent. Det er derfor å hindre acne arr i første omgang, bør du behandle ansiktet ditt som om det var hellig - berør den bare med svært rene hender, og bare for forhold som vaske ansiktet eller tar på sminke. Hvis du allerede har noen acne arr, det finnes måter å gjøre dem mindre synlige. Her er noen trinn som du kan prøve ut:

Hvordan skjule akne arr. Invester i en høy kvalitet concealer som matcher din hudfarge nøyaktig.
Hvordan skjule akne arr. Invester i en høy kvalitet concealer som matcher din hudfarge nøyaktig.

  • Vask ansiktet. Dette bør være første skritt, som iført kosmetikk på skitne og oljete ansikt vil redusere i pore blokkering (som i sin tur vil føre til mer kviser). Invester i en mild ansiktsvask som er spesiallaget for fet hud.
  • Eksfoliere. Exfoliating ansiktet vil bidra til å redusere akne arr i noen grad. Eksfolierende refererer til skrubbe vekk gamle hudceller til å gi opphav til de ferskere lagene under. De arbeider også for å rense porene og redusere kviser. Du bør være forsiktig med peeling ansiktet, imidlertid, og du bør gjøre dette omtrent to til tre ganger ukentlig, for å unngå irritasjon.
  • Invester i en høy kvalitet concealer som matcher din hudfarge nøyaktig. Allot omtrent en halv dag å jakte på den perfekte concealer for huden din. En tidligere populære tro var å bruke en concealer som er en nyanse lysere enn ens hud - ikke gjør dette. Dette vil bare tjene til å fremheve dine feil. Den beste måten er å plukke innenfor en generell spekter av nyanser som er nær huden din, og deretter null på det nærmeste skyggen til huden din som mulig. Det er best at du ser hvordan concealer ser ut på ansiktet ditt i henhold naturlig belysning, sollys, med andre ord.
Hvordan ville du vite at skyggen av concealer er den beste match for huden din? Du bør være i stand til å blande det inn i huden din så godt at det ser usynlige.
En annen faktor å vurdere er den type concealer til å velge - væske, krem, kremet stick, osv. Hvis du har fet hud, er det best at du velger en kremet stick concealer.
  • Vet hva concealer til å kjøpe for ditt spesielle tilfelle. Hvis du lider av røde akne flekker, er det best at du kjøper en concealer med en grønn tone for å redusere forekomsten av rødhet. Hvis du lider av mørke flekker, på den annen side, er det best å bruke en concealer med en gul tone. Når du bruker disse typer concealers, er det veldig viktig at du bruker dem svært sparsomt, og at du blander dem i tillegg.
  • Vet hvordan å blande concealer inn i huden din. Når du arbeider med en concealer, er nøkkelen til å sette bare en liten mengde på din acne arr og klikker på den (ikke dra) forsiktig med en svamp før det er knapt merkbart. La det stå i ca to minutter.
  • Glatt på foundation og pudder. For å gi hele ansiktet et mer polert utseende, bør du klappe foundation over hele huden din - sørg for at din foundation er den samme nyanse som concealer din. Så til slutt, bruke pulver for å sette din make-up.

Det du har det

Det du har det! Dette er fremgangsmåten for å skjule din akne arr. Husk, acne arr trenger ikke hemme din stil! Lykke til, og håper dette hjalp.