O2s

Hvordan øke lungekapasiteten for å kjøre

Løping er ikke alt om fart

Løping er ikke alt om fart. Det handler også om utholdenhet, styrke og mental styrke-som alle kan forbedres ved å øke lungekapasiteten din. Lungene forsyne kroppen med oksygen, og dermed helsen til kroppslige organer avhengige av dem. Ved å øke lungekapasiteten din, øke deg flyten av oksygen i hele kroppen, forbedre kroppens blodsirkulasjon og utholdenhet til anstrengende aktiviteter.

Hvordan øke lungekapasiteten for å kjøre. Kardiovaskulære eller aerobic øvelser.
Hvordan øke lungekapasiteten for å kjøre. Kardiovaskulære eller aerobic øvelser.

Hvis du er en løper eller noen som er interessert i å forbedre din generelle velvære ved å utvide lungekapasiteten din, kan du lese tipsene nedenfor:

  • Progressive kjører. En måte å øke lungekapasiteten din er ved å gjøre progressiv kjøring. Progressiv løping er en type trening i å kjøre der du gradvis øke antall runder som du gjør på en dag. Hvis du startet for to runder denne uken, for eksempel, kan du prøve å kjøre i tre eller fire runder neste uke. På denne måten blir lungene stadig betinget og styrket til å ta inn mer luft.
  • Høytliggende drift. Utvid lungene "luftkapasitet ved å kjøre opp og ned trapper eller i en skråning eller en fjellsti. Dette trener lungene til å arbeide hardere ved å øke trykket inn i lungene. Når du gjør stor høyde kjører, lytte nøye til kroppen din. Hvis du føler deg syk eller svimmel, stopp umiddelbart og ta en pause. Opplever ubehag under denne aktiviteten er kroppens måte å fortelle deg at du presser deg selv for hardt.
  • Kardiovaskulære eller aerobic øvelser. Gjøre underverker for helsen din ved å bli involvert i minst en kardiovaskulær eller aerobic trening. Kardiovaskulære eller aerobic øvelser som sykling, svømming, dans, hoppe tau, fitness walking, in-line skøyter, og langrenn er bevist å avlaste stress og forbedre lungekapasiteten. Hvis du synes det er vanskelig å holde seg til et hjerte eller aerobic treningsprogram, invitere en venn eller et familiemedlem til å være fitness venner med deg.
  • Yoga og pusteøvelser. Hvis du ønsker å roe ned kroppen og forbedre lungekapasiteten din på samme tid, kan du prøve å gjøre yoga og noen pusteøvelser. Disse øvelsene kan du puste riktig ved å fokusere oppmerksomheten din på pusten din. Når du puster riktig, trekker du luft fra mellomgulvet i stedet for brystet, slik at du kan ta full, dype åndedrag.
  • Sunn livsstil. Bortsett fra å utføre lunge-styrke aktiviteter, leve en sunn livsstil øker også kapasiteten på lungene ved at kroppen din til å motstå sykdommer og prestere på sitt optimale nivå. En sunn livsstil omfatter spise en balansert diett, får minst åtte timers søvn, og unngå kroppens forurensninger. Næring er viktig for å holde kroppen din fungerer som den skal. Det er derfor kroppen din trenger riktig mengde kjøtt, frukt og grønnsaker for sin tilførsel av vitaminer og næringsstoffer. Den trenger også hvile for å reparere seg selv fra daglig slitasje og er bedre for uten sprit, sigaretter og andre organ forurensninger.


Gå til legen din årlig for en sjekk. Regelmessige kontroller vil hjelpe deg å unngå og oppdage sykdommer og gjøre deg i stand til å fastslå gjeldende status av kroppen din.