O2s

Hvordan man skal håndtere med båttrafikk sikkert når dykking

Dykking er en morsom aktivitet

Dykking er en morsom aktivitet. Men med hvilken som helst sport, må visse forholdsregler tas for å sikre sikkerheten til dykkeren. Påliteligheten av dykkerutstyr, samt erfaring av dykkeren bør tas i betraktning. Før dykking, sørg for at utstyret fungerer som det skal. Også aldri dykke alene med mindre du er sertifisert til å gjøre det.

Et annet aspekt som dykkere må kjempe med er båttrafikk. Akkurat som på veiene, må dykkere utøve forholdsregel når du arbeider med båttrafikk i åpent hav.

Her er måter å håndtere båttrafikk sikkert når dykking.

  • Sørg for at du velger en trygg dykk spot. Disse områdene er vanligvis merket slik at seilere og folk som bruker andre vann kjøretøy og utstyr trygt kan holde seg borte. Prøv å dykke så langt fra kysten som mulig, der båtliv er mer vanlig. Også velge en passende dykk tid. Aldri dykke om natten, med mindre du er kvalifisert til å gjøre det. Hvis du bestemmer deg for å dykke på kvelden, sørg for at du har en vanntett strobe lys på din person å kompensere for mørket.
  • Dykke med en lisensiert og erfaring dykker. Hvis du er nybegynner eller bare lære å dykke, aldri gå ut i vannet alene. Det er best å ha et dykk kompis som brukes til vannet.
  • Bruk riktig signalenhet. Bruk alltid en dykke flagg. Dette er et flagg som festes til en flyte-enhet for å la andre mennesker på overflaten vet at det er dykkere i området. Når du går ned, bære med deg en undersjøisk signalering horn. I nødstilfeller kan du lage en høy lyd for å varsle folk i ditt nærvær. Et annet verktøy som du kan ta med en liten fløyte. En signaliserer speil kan også hjelpe andre båter finne deg i vannet så ta en med deg også.
  • Ta forholdsregler før du bestige vannet. Stige fra vannet langsomt. Se over deg og sjekke om det er noen båter, jet ski og andre vann kjøretøy på vannet. Lytt etter eventuelle motor motorer. Noen båter kan nærmer seg med stormskritt, så vær forsiktig. Husk at du ikke kan stole utelukkende på hørselen din når du er under vann. Vannet gjør lyden for ved en annen hastighet, slik at det blir vanskelig å skjelne hvilken retning en bestemt lyd kommer fra. Være forberedt til umiddelbart dykke tilbake i vannet i tilfelle av en båt. Det er tryggere å gå tilbake ned under vann i stedet for å svømme bort siden du ikke alltid vet hvilken retning en båt vil snu.
  • Aldri stige rett ved siden av en båt. Prøv å overflaten av vannet noen få meter unna die båten. Dette vil gi deg noen sikker avstand i tilfelle båten beveger seg. Det lar også folk på båten har en visuell deg for å unngå eventuelle uhell.


Vær alltid forsiktig når dykking

Hvordan man skal håndtere med båttrafikk sikkert når dykking. Sørg for at du velger en trygg dykk spot.
Hvordan man skal håndtere med båttrafikk sikkert når dykking. Sørg for at du velger en trygg dykk spot.

Vær alltid forsiktig når dykking. Sørg for at du følger din dekompresjon timeplan og at du har tilstrekkelig oksygen nivå forsyninger til alle tider. Hvis du praktiserer disse sikkerhetsreglene, samt være oppmerksom på båttrafikk, bør du være i stand til å ha en hyggelig tid ut i vannet.