O2s

Hvordan lage et gresskar ansiktsmaske

Bortsett fra å være bare en frukt

Bortsett fra å være bare en frukt, gresskar har også andre bruksområder, som for eksempel brukes som en ingrediens for ansikts masker. Dette er fordi den gresskar har mange gode fordeler for huden. Den inneholder mye vitamin A enzymer som bidrar til å ernære huden og samtidig lysere hudfarge.

For å få disse fordelene som et gresskar tilbyr

For å få disse fordelene som en gresskar byr på, ved hjelp av frukten selv er ikke nødvendig. Ved hjelp av gresskar puree solgt i bokser fungerer bra akkurat som ekte frukt gjør, siden hermetisk gresskar puree er mye lettere tilgjengelig når som helst. Dette sparer deg også fra å vente på gresskar sesongen bare for å lage en ansiktsmaske. Les videre for å lære hvordan å lage et gresskar ansiktsmaske.

Hvordan lage et gresskar ansiktsmaske. Legg epler, honning og tørrmelk.
Hvordan lage et gresskar ansiktsmaske. Legg epler, honning og tørrmelk.

Det finnes ulike typer gresskar ansikts masker som du kan gjøre avhengig av ingredienser som du vil legge til. Du kan lage en ansiktsmaske ved å legge papaya, eller egg og melk, eller epler, honning og pulverisert melk, eller mandler og honning, eller eggehviter, honning og yoghurt.

Her er alternativene.

  • Legg papaya. Du vil trenge en femten-unse kan av gresskar puree, en fersk papaya, og ett pisket egg. Først må du blande gresskar puree og pisket egg. Deretter skrelle fersk papaya. Etter peeling, mos den papaya og kast frøene, denne måten kan du lage to tredjedels kopp masse. Deretter bør du blande massen inn i gresskar puree og eggedosisen under omrøring. I å kombinere massen med blandingen, bør du forsikre deg om at det ikke er noen klumper. Du kan også bruke en blender eller en food prosessor for ekstra glatthet til en kremet pasta er dannet. Så ditt ansikts maske er klar til bruk. Du kan bruke den ved å klappe den på din rent ansikt og hals. Da bør du la den stå på i ca tjue minutter. Når tiden er ute, skyll masken av enten i dusjen eller bare ved hjelp av varmt vann og en vaskeklut.
  • Legg egg og melk. Du trenger en middels skive en frisk gresskar, en eggeplomme, og to tredeler kopp melk. Først bør du fjerne huden av middels skive gresskar. Deretter klippe det opp i små biter, og satt i en blender eller food prosessor til puré det. Det skal være glatt og klumpfri. Tilsett eggeplomme og melk i blender eller prosessor, og blande det inn til det er veldig godt blandet. Blandingen er så klar for bruk. Det skal brukes til rent ansikt og hals. Denne masken skal sitte på i tretti minutter før du kan vaske den av med varmt vann.
  • Legg epler, honning og tørrmelk. Du trenger ett eple, en liten bit av fersk gresskar, en spiseskje honning og to spiseskjeer med pulverisert melk. Skrell gresskar skjære først, og deretter skjære den i biter. Så skrelle og kjerne eplet neste. Eplet skal også kuttes i biter. I tillegg bør det være most å foreta en jevn pasta, ved at den får en blender eller kjøkkenmaskin. Deretter legger honning og melkepulver. For å være i stand til å skape en rik tekstur, bør du blande godt. Etter å ha blandet alt, er masken klar til bruk. Bruk den på ansiktet og halsen ved å klappe den på huden din og la den i ca femten minutter. Vaske det av etterpå.
  • Legg mandler og honning. Du vil trenge tolv stykker av mandler, en fjerdedel kopp honning, en åttendedel teskje olivenolje, og åtte gram av hermetisk gresskar puree. Det første du må gjøre er å male mandlene ved hjelp av en food prosessor eller en kaffekvern. Mandlene må slipes til konsistensen er greit nok, men ikke pulveraktig. Deretter legger honning og olivenolje. Bland alt godt. Etter blending, bland gresskar puree. Røring vil hjelpe deg å kombinere alle ingrediensene. Etter blanding alt sammen, kan du nå bruke blandingen på ansiktet og halsen. Dette bør stå i fem minutter, og deretter skylles av med varmt vann i en sprut.
  • Legg eggehviter, honning og yoghurt. For dette alternativet vil du trenge en pisket eggehvite, en spiseskje honning, to spiseskjeer yoghurt, og to spiseskjeer av bakken havregryn. Det første du bør jobbe med er å lage mat akkurat nok mengde frisk gresskar å lage en halv kopp av papirmasse. Sørg for å fjerne huden og frø før matlaging. Etter koking av gresskar, kan du la den avkjøles, så mos det med en gaffel. Deretter bland eggehvite inn i most gresskar. Dette bør blandes godt slik at egget vil sikkert bli innarbeidet, og slik at klumpene blir fjernet. Tilsett honning, yoghurt, og bakken havregryn. Alle ingrediensene må bli blandet grundig inn i en tykk konsistens. Påfør blandingen på ansiktet og halsen og la stå i ti minutter. Deretter fjerner etterpå med en varm vaske tøy, og skyll huden med kaldt vann.


Som du ønsker å lage et gresskar ansiktsmaske, er det flere alternativer du kan velge mellom, avhengig av tilgjengeligheten av materialer og brukervennlighet og komfort av hvordan det er gjort. Det er best hvis du velger det alternativet som passer din livsstil og tid.