O2s

Hvordan lage en vandring survival kit

Spør hvilken som helst erfaren trekker, og han vil fortelle deg at forberedelse er avgjørende for fotturer. Uansett om du er ute på en helg tur eller en lengre backpacking tur, er det best at du er forberedt på hva stiene vil bringe. Nedenfor er noen tips om hvordan å sette sammen en viktig vandring survival kit som vil dekke det meste av nødvendigheter hvis og når noe går galt under turen.

Hvordan lage en vandring survival kit. Heavy-duty aluminiumsfolie.
Hvordan lage en vandring survival kit. Heavy-duty aluminiumsfolie.

Selvfølgelig kan du kjøpe en vandring survival kit til enhver utendørs entusiast butikk, men mye av de tingene i disse pakkene er normale dagligdagse ting du har liggende rundt i huset.

Her er en liste over disse hverdagslige elementer som vil være avgjørende for å sette sammen din vandring survival kit:

  • Mirror. Å ha et speil eller en reflekterende overflate i survival kit er nødvendig når du prøver å signalisere fly eller helikoptre for redning. På en solrik dag, kan et speil reflekterer lys opp til 60 km. Speil kan også starte en brann hvis behovet oppstår. Speil kan brukes til å speide fremover og å kikke rundt vanskelig tilgjengelige steder.
  • Plystre. Skingrende lyden av en fløyte vil bære lenger enn stemmen din kan. Du kan bruke fløyta for å signalisere redningsmannskaper eller å kunngjøre posisjonen din. En fløyte kan også skremme av potensielt farlige dyr.
  • Duct tape. Når du trenger å binde noe sammen ute i bushen, kommer ingenting i nærheten fleksibilitet, strekkfasthet og bonding dyktighet av duct tape. Du kan bruke den til å reparere klær, som en bandasje, for å holde opp husly og andre slike viktige bruksområder. Den er kompakt og lett å pakke, og du kan selv ha den hengende utenfor beltet hvis du har ingen plass i ryggsekken.
  • Fiskesnøre. Viktig å fange mat ute i bushen, vil et fiskesnøre være en stor hjelp fordi du vil alltid være i stand til å fange mat for å holde deg i live. Enten du bruker den for å fiske eller for å lage feller og snarer, vil det være en stor hjelp for deg.
  • Sunblock. Ikke lenger begrenser seg til strender, er sunblock en fin måte å forebygge varme skader. Få en som har minst faktor 35 slik at du er beskyttet mot solbrenthet. Det er også hjelper mot dehydrering eller fuktighet tapt.
  • Lighter. Når du er ute i ørkenen, er brann den beste beskyttelsen du har mot naturen. Det holder deg varm om natten, forbereder mat, holder deg komfortabel og kan brukes for å signalisere redning fly og helikoptre høyt over deg.
  • Survival kniv. Du vil ha en med en full Tang, noe som betyr at bladet går helt gjennom håndtaket. Dette vil komme godt med for beskyttelse og for fyringsved og opptenningsved samling.
  • Heavy-duty aluminiumsfolie. Dette vil komme godt med når du er kokende vann eller når du viderekobler lyskilden.


Hold disse elementene i ryggsekken din, og du bør være i orden når du er der ute. Husk alltid: beredskap redder liv!