O2s

Hvordan lage en badbehandling for tørr, sprukken hud

Kalde og vindfulle været tørker huden din

Kalde og vindfulle været tørker huden din, forårsaker skjellete hud å danne spesielt på utsatte deler av kroppen din. Tørr og sprukken hud er vanlig i vintermånedene samt måneder med ekstremt høye temperaturer. Deler av kroppen som er dekket med uelastisk og fortykket hud er tilbøyelige til chapping og sprekkdannelse. En måte å beskytte deg mot tørr, sprukken hud er å holde huden hydrert ved å bruke fuktighetskrem etter bad samt drikke rikelig med væske.

Du kan finne mange bath behandlinger i markedet for tørr

Du kan finne mange bath behandlinger i markedet for tørr, sprukken hud. Men disse kan være ganske dyrt. Hvorfor kjøpe når du kan lage din egen med noen få ingredienser?

Sea Salt Bath

Et hav salt bad kan gjøre underverker for tørr, sprukken hud. På grunn av tilstedeværelsen av essensielle oljer, denne havsalt bad ikke bare lindrer og beroliger kroppen, roer det også tankene. For å gjøre et hav salt bath behandling:

 1. Fyll badekaret med varmt vann.
 2. Tilsett ca 1 kopp høy kvalitet havsalt.
 3. Bland i 10 eller flere dråper av essensielle oljer.
 4. Suge i karet for ca 15 - 20 minutter.
 5. Skyll av og klapp deg tørr.

For de essensielle oljer, velge mellom følgende som er bra for tørr hud:

 • Kamille
 • Geranium
 • Isop
 • Lavendel
 • Lemon
 • Neroli
 • Rose
 • Sandeltre
 • Tangerine
 • Ylang-ylang

Hvordan lage en badbehandling for tørr, sprukken hud. Overfør denne blandingen i en bolle.
Hvordan lage en badbehandling for tørr, sprukken hud. Overfør denne blandingen i en bolle.

Havregryn Body Scrub

Havregryn er en av de beste naturlige ingredienser som brukes på tørr hud. Gjør din egen havregryn kroppsskrubb lagrer ikke bare penger, er du også trygg på at det er ingen kjemikalier og tilsetningsstoffer i din kroppsskrubb. For å gjøre en havregryn kroppsskrubb som du kan bruke under bad:

 1. Plasser en kopp havregryn, ½ kopp mandler, ½ kopp tørket roseblader og ½ kopp tørket sitronmelisse i en food prosessor eller blender. Grind til fine.
 2. Overfør denne blandingen i en bolle. Legg ½ kopp vanlig yoghurt, saften av en sitron og fire dråper sitron eterisk olje. Bland godt.
 3. Plasser i en glasskrukke eller plast container og dekk tett. Oppbevar på et kjølig og tørt sted. Dette vil holde godt i to uker.

Bruk dette som en kroppsskrubb under dine daglige bad

Bruk dette som en kroppsskrubb løpet av dine daglige bad. Dusje godt med varmt vann og klapp deg tørr. Dette havremel scrub er enkel, men det vil hjelpe exfoliate tørr hud og bringe tilbake hudens nødvendig fuktighet.

Kalde og vindfulle været tørker huden din. Plasser i en glasskrukke eller plast container og dekk tett.
Kalde og vindfulle været tørker huden din. Plasser i en glasskrukke eller plast container og dekk tett.

Milk Bath

Du kan ha Kleopatras legendariske glatt og silkemyk hud ved å fråtse i en melk bad. Melk er stor i å bringe tilbake den fuktighet til tørr, sprukken hud. Det mykgjør og eksfolierer. Å skape en luksuriøs melk bad:

 1. Fyll badekaret med varmt vann.
 2. Legg 250 gram pulverisert melk.
 3. Legg ½ spiseskje mandel eller olivenolje.
 4. Trekke i ca 15 - 20 minutter.
 5. Vask og klapp deg tørr.

Du kan tilpasse grunnleggende melk bad ved å legge honning og malt havregryn til blandingen. Honey beskytter huden mens havremel lindrer tørr hud. Du kan selv legge havsalt eller natron til din melk bad samt andre essensielle oljer.

Det er mange enkle å kjøpe ingredienser (noen som allerede er i ditt kjøkken pantry) som du kan bruke til å lage bad behandlinger for tørr hud. Du trenger ikke å kjøpe dyre bad Scrubs og melk bad med tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Forynge huden med behandlinger ovenfor. Når huden er silkemyk og smidig igjen, fortsetter din daglige diett av fuktighetsgivende etter bad.