O2s

Hvordan komme maling ut av huden din

Maleri kan være en rotete jobb

Maleri kan være en rotete jobb. På et tidspunkt, kan få litt maling på huden din være uunngåelig. Du lurer kanskje på hvordan du fjerner maling av huden din. Det finnes ulike typer maling. Den mest brukte er latex, oljebasert og spraymaling. Fjerning av maling avhenger av type maling som blir brukt. Hvis du får maling på huden din, her er de måter å fjerne det.

Her er noen ting å vite om hvordan du kan få male ut av huden din.

Hvordan komme maling ut av huden din. Vite hvilken type maling som brukes.
Hvordan komme maling ut av huden din. Vite hvilken type maling som brukes.

  • Vite hvilken type maling som brukes. Finn ut om malingen du brukte er latex (vannbasert), olje-basert eller spraymaling. Blant de tre, er latex maling den enkleste typen å fjerne. Folk bruker vanligvis dette til smerter på utsiden av husene sine. Oljebasert maling er tykkere enn latex. Derfor er de vanskeligere å fjerne. Spray maling er også en oljebasert maling. Men i motsetning til vanlig oljebasert maling, produserer spraymaling også fine lag når den brukes. Det er derfor det kan være vanskelig å fjerne av huden din noen ganger.
  • Fjerning av latex maling. Du kan enkelt fjerne latex maling ved hjelp av såpe og varmt vann. Dette gjør som regel susen. Gni forsiktig såpe med varmt vann på den malte område av huden din. Malingen vil oppløse umiddelbart. Imidlertid kan lateksmaling være vanskeligere å fjerne når den allerede er tørket. Når dette skjer, kan du bruke smør eller margarin. Bruk den sammen med såpe og vann. Oljen i smøret vil bidra til å fjerne det tørkede lateks-maling. Du kan også bruke sitrus-rens.
  • Fjerne oljebasert maling. Siden oljebasert maling er vannavstøtende, vil bruke såpe og vann gjøre noe godt. De fleste umiddelbart avhengige av kjemiske fjernere for denne type maling. Imidlertid kan det være lurt å prøve majones eller babyolje først. Majones eller babyolje hjelper i å løse maling av huden din. Bortsett fra det, er det heller ikke skadelig for huden din. Gni forsiktig majones eller babyolje på den malte området. Vask den med såpe og vann etterpå. Hvis dette ikke fungerer, kan du bruke terpentin i stedet. Denne malingen tynnere er effektiv til fjerning av olje-basert maling. Du bør imidlertid være forsiktig med å bruke dette. Det er meget brannfarlig. Det kan også føre til utslett på huden din. Sørg for at du vernehansker når du søker terpentin.
  • Fjerne spraymaling. Spray maling er den vanskeligste å fjerne. Denne type maling ikke oppløser lett. Men med riktig produkt, kan du likevel fjerne spray maling av huden din. Du kan prøve å bruke make-up remover. Mange bruker dette til å fjerne spraymaling. Ved hjelp av en bomullsdott, bruke make-up remover på malte området. Malingen vil oppløse med konsekvent rubbing. Du kan også bruke matolje til å fjerne malingen. Noen bruker også vaselin.


Følgende er måter på hvordan å få fjerne maling av huden din

Følgende er måter på hvordan å få fjerne maling av huden din. Når du gjør maleri oppgaver, alltid ta forholdsregler. Det er vanskelig å unngå å få maling på huden din, men du kan i det minste prøve. Bruk av hansker og over-alls er en enkel måte å gjøre dette. Det kan bidra til å forhindre eller minimere muligheten for å få maling på huden din.