O2s

Hvordan du trygt komme inn og ut av en kano

Kanopadling er moro, men det kan også utgjøre en fare når du ikke vet hvordan du skal komme inn og vår av kanoen riktig og trygt. Hvis du demonterer det feil, er sjansene for at den glir gjennom vannet og kaster deg ut er høye. Hvis du monterer det feil, vil du velte kanoen selv før du er i stand til å komme i. Her er hvordan du trygt kan komme inn og ut av en kano:

  1. Det første du må huske er at balanse er nøkkelen til alt. Komme deg balansert mens du kommer inn og ut av en kano tar tid og nøye timing.
  2. Før du får i kanoen, sørg for ikke å glemme de padling årer. Dine padling årer bør plasseres i kanoen først før du får i. Sett padle årer i sentrum av kanoen gulvet parallelt med lengden på kanoen. Ikke plasser den horisontalt eller vinkelrett på tvers av kanoen fordi det kan falle av kanoen når du prøver å hjelpe deg selv inn i den. Du bør være iført sikkerhetsutstyr før du drar ut til vannet. Bruk alltid en redningsvest, selv om du er en god svømmer. Du vil aldri vite hvordan strømmen vil være når du er i vannet.
  3. Det første trinnet for å gjøre er å holde begge sider av kano med begge hendene plassert på hver side av kanoen. Hold det fortsatt og skape balanse. Når kanoen er balansert, inn ved å sette din høyre fot på midten av kanoen, i mellom der du holder nede kano på sine sider. Det viktigste er å tråkke på midten og ikke på sidene fordi du vil velte kanoen over hvis du går på sidene. Når du gikk på midten og skape balanse, få inn din venstre fot og sette føttene litt sammen. Bøy knærne litt for å gi deg selv mer balanse. Stå oppreist ikke kommer til å hjelpe deg. Hold hendene holder på sidene av kanoen under denne prosessen.
  4. Hvis du har en følgesvenn med deg, holde ham har på kanoen mens du utfører den samme prosessen som du ville gjort hvis du var å montere den alene. Hold begge sidene av kanoen med hendene og montere på midten med høyre fot først. Den høyre foten er vanligvis mer balansert side med mindre du er venstrehendt. Etter at du har slått seg ned på setet av kanoen, vil din følgesvenn gå neste. Han skulle ta samme skritt du har gjort.
  5. Når du allerede er inne i kano, nøye sette seg ned på kano og ta dine årer. Du kan nå begynne å padle deg gjennom vannet.
  6. Komme ut av kanoen er litt annerledes enn å få inn siden en kano på vannet er litt ustabil. Du bør ikke stå opp i det hele tatt. Hva du bør gjøre er å balansere deg selv mens du sitter ved å holde på sidene av kanoen. Snu kroppen din slik at føttene går ut til vannet først før du løfter kroppen opp til stige. Hold deg sittende så mye som mulig.

Hvordan du trygt komme inn og ut av en kano. Før du får i kanoen.
Hvordan du trygt komme inn og ut av en kano. Før du får i kanoen.

Vannsport og aktiviteter er moro så lenge du øve alle de sikkerhetsregler som følger med dem. Husk at padling er best når du er klar over vannet forholdene og været. Sjekk alltid om disse før de faktisk planlegger å dra på kanotur.