O2s

Hvordan du rengjør retter på en camping tur

I en leir

I en leir, er du lært å leve noen dager uten tilgang til noen moderne nødvendigheter. Du må bygge ild for å varme dere, satt opp et telt for å ta imot deg på netter, og lage mat på en åpen flamme. Utfordrer de er, men de er ingen match til utfordringen satt av skitne retter. Virkelig, hvordan du skal håndtere skitne retter i en leirplass uten oppvaskmaskin og bare med begrenset vann? Det er en svært enkel og praktisk måte å gjøre dette. Les videre for å lære hvordan.

Hvordan du rengjør retter på en camping tur. Suge rettene i den første karet.
Hvordan du rengjør retter på en camping tur. Suge rettene i den første karet.

  • Bruk tre kar. De tre badekar er for tre oppvasksykluser. Den første er for første vask, den andre en for den første skylling, og den tredje karet er for den endelige skylling. Husk å bruke store kar, slik at du kan plassere mange plater på en gang.
  • Skrape av matavfall. Umiddelbart etter å ha spist, fjern eventuelle matrester fra platen med noen kjøkkenutstyr. Hva du ønsker er å holde matrester fra herding og ned på serviset, så det er mye enklere å fjerne dem.
  • Suge rettene i den første karet. Først fyller den første karet med varmt vann. Legg biologisk nedbrytbart såpe og fortynne. Deretter dyppe retter i karet for rundt 10 sekunder. Etter som, ta dem ut med tang.
  • Dypp retter i andre kar. Den andre karet skal fylles med varmt vann, og tre dråper av blekemiddel. Dypp rettene for ca 20 sekunder. Sørg for å holde dem i karet for denne varigheten slik at blekemiddel til grundig sterilisere rettene. Igjen, ved hjelp av tang, få rettene ut karet.
  • Skyll rettene. Sette retter i tredje karet til den endelige skylling. Vannet skal være kaldt denne gangen. Dypp dem i karet i noen sekunder før du tar dem ut igjen.
  • Vask pottene. Du kan rengjøre potter etter rettene. De kan vaskes sist fordi i motsetning retter, vil potter bli utsatt for varme i sin neste bruk, sterilisering dem i prosessen.
  • Tørk rettene. Legg en ren klut på en flate og legger alle rettene opp ned. La dem lufttørke. Eller hvis du foretrekker det, kan du også tørke dem med et papirhåndkle eller ren klut. Når allerede tørke, holde retter i sin riktig lagring.
  • Disponere over vannet riktig. Vannuttak bør gjøres tankefullt, som du ikke ønsker å skade miljøet og la matrester som kan invitere skadedyr og andre insekter. Bruk først en klut eller mesh-aktig materiale å stamme vannet. Sett samlet matavfall i en pose og kast dem på riktig måte. Deretter tar den brukte vann minst 100 meter fra vannkilder og leiren og kaste vann langt over.

Husk å ikke vaske retter i en innsjø, elv eller tjern, så det kan potensielt forurense vannkilden og fare marine livet i det. Som en ansvarlig campingvogn, er det din plikt å beskytte miljøet.