O2s

Hvordan du lagrer kontaktlinser

I dag er det millioner av linsebrukere over hele landet (anslått til 40 millioner kroner) og antallet er fortsatt økende. En av grunnene til at kontaktlinser er mye brukt fordi de er mer komfortable enn de vanlige briller. Selv briller kan se trendy og stilfull, kontaktlinser er mer foretrukket fordi de gir bedre syn på grunn av sin nærhet til netthinnen i øynene. Også, det er mange brukere av kontaktlinser som har som formål er ikke å hjelpe sin synshemming, men å forbedre sine øyne estetisk. Kontaktlinser i dag kommer i ulike farger, og hvis en kvinne for eksempel ønsker øynene for å ha blå farge, kan hun bare sette på et par blå linser. Nå hvis du har et par kontaktlinser også, må du lære å ta vare på dem på riktig måte for å sikre lengre bruk. Her er tips for veiledning i lagring kontaktlinser:

  • Ta ut de tingene du trenger i å lagre dine kontaktlinser Disse er:. Oppbevaringsløsning, rent vann, lofri klut eller vanlig bomull klut, kontaktlinser og kontaktlinser rengjøring og fukting løsning. Lagring tilfelle skal være den opprinnelige saken ment for linsene. Hvis du har flere par kontaktlinser, ikke bytt sine saker. Bruk individuelt tildelte opprinnelige tilfeller av linsene for å sørge for at de passer og er hensiktsmessig.
  • Kontroller at du har rene hender før du håndterer linsene. Vask hendene med såpe og vann, og tørk dem godt med et rent håndkle. Linsene skal tarnished og bli uskarpt hvis du håndterer dem med skitne og oljete hender.
  • Still materialer som du skal bruke på toppen av en tabell. Hvis du har en kommode hjemme, kan du like godt gjøre oppgaven med å rense og lagre linsene der slik at du kan sitte komfortabelt. Dessuten kan du bruke speilet mens du tar av linsene fra øynene, spesielt hvis de blir løsnet.
  • Ta ut kontaktlinser fra øynene. Hvis du er en vanlig bruker av kontaktlinser, vil du allerede ha følelsen av hvordan du fjerner linsene lett. Bare myse øyet og dra huden til siden og deretter plassere håndflaten under øyet for å fange linsen. Plasser begge objektivene på et stykke ren bomullsklut.
  • Vask linsene godt med vann. Teknikken i vaske linsene er ved å dyppe dem i en ren bolle med vann. Gni forsiktig med pekefinger og tommel og sett dem til side på den rene stykke tøy. Deretter satte en liten mengde renhold og fukting løsning på linsene før slutt lagre dem i sakene. Mens du gjør dette, holder linsene på felgen. Aldri berøre linsen seg som fingeravtrykk vil smudge det.
  • Satt ned linsene i deres tilfelle. Plasser venstre par på stikkontakt merket "L" og riktig par på stikkontakt merket "R".
  • Legg litt mer rengjøring løsning i linseetuiet. Å sørge for at de er godt smurt, og for å gjøre det enklere for deg å bære dem på ryggen igjen neste gang, smøre linsene mer med fukting løsningen.
  • Lukk lokket på kontaktlinseetui tett. Kontroller at linsene er plassert tett i midten av beholderne slik at lokket ikke vil kutte i mens du lukker det.


Avstå fra soaking din kontaktlinser i vann

Hvordan du lagrer kontaktlinser. Ta ut de tingene du trenger i å lagre dine kontaktlinser.
Hvordan du lagrer kontaktlinser. Ta ut de tingene du trenger i å lagre dine kontaktlinser.

Avstå fra soaking din kontaktlinser i vann. Selv om du har kjørt ut av rengjøring eller fukte løsning, ikke bruk vann. Det er bedre å bare lagre linsene uten smøring. Vann kan inneholde noen bakterier som kan skade øynene dine.