O2s

Hvordan du finner ut din skostørrelse

Nøkkelen til en riktig passform av sko blir riktig skostørrelse

Nøkkelen til en riktig passform av sko blir riktig skostørrelse. Folks føtter endres over tid på grunn av vekttap eller gevinst, graviditet og medisinske forhold. Barn kan også endre sin skostørrelse hver ni måneders eller så avhengig av deres vekst. Det er viktig at du har riktig skostørrelse slik at skoene dine vil passe riktig og komfortabelt.

Her er hvordan du finner ut din skostørrelse.

Hvordan du finner ut din skostørrelse. Når du er på butikken, be om å bli målt.
Hvordan du finner ut din skostørrelse. Når du er på butikken, be om å bli målt.

  • Når du er på butikken, be om å bli målt. Det er gratis og det tar bare et minutt. Din skostørrelse kan ha endret seg. Også ulike merkene har ulike størrelser. Europa, Nord-Europa og Asia bruker også ulike dimensjonering konverteringer. Verktøyet som brukes i butikker, kalles en Brannock enhet. Hvis du måler et barns foten i butikken, de har som regel et teppe med forskjellige foten størrelser trykket på den. Barnet har rett og slett å tråkke på oppsettet og se hvilken som sin fot er nærmest i størrelse.
  • Mål foten i ettermiddag. Våre føtter hovne i løpet av dagen på grunn av aktivitet så den beste tiden å få en måling er på ettermiddagen når det er på sitt største. Dette er også grunnen til at det er den beste tiden på dagen for å handle for sko.
  • Gjøre det hjemme. Hvis du måler foten i huset, vil du trenge en blyant, en linjal og et ark som er større enn foten. Vanlig papir med er bra for de fleste, men hvis du har uvanlig store føtter, må du kanskje bruke en juridisk størrelse kopipapir eller et A4 ark.
  • Sette ned foten. Plasser foten på papir og nøye spore foten med den blyanten. Det er en god idé å tape ned på papiret slik at det ikke beveger seg rundt mens du sporer foten. Vær spesielt oppmerksom på de lengste endene av foten din, så vel som den bredeste delen. Gjenta prosessen med den andre foten.
  • Måle det. Bruke linjal, får de målene du har fått og se hvor det faller. Mål fra de fjerneste poeng for å få lengden og bredden på foten din. Bruk millimeter i stedet for inches siden det metriske systemet er mer universelt anerkjent og er hva skoprodusenter følge. Juster målingen med ca 5mm for å kompensere for avstanden mellom blyanten og den faktiske foten.
  • Skriv det ned. Noter målingene som du fikk. Hvis dine to føtter har forskjellige størrelser, gå med målinger av større foten. Nå som du har dine faktiske målinger, kan du referere til en fot størrelse konvertering diagram. Prøv easyunitconverter.com eller internationalshoesizes.com som en referanse.

Nå som du vet din korrekte skostørrelse

Nå som du vet din korrekte skostørrelse, vet du hva du spør etter. Hvis du kjøper joggesko, kan det være lurt å ha en liten kvote for sokker du skal bruke. Ta de faktiske sokker eller slange som du skal bruke en bestemt par sko som du kjøper slik at du kan gi den en faktisk road test. De fleste sko er solgt i medium bredde, så hvis du er en bred, se etter merker som har et bredt bredde som Bass. Hvis det ikke er tilgjengelig, be om skoen å bli strukket i butikken. Hvis du er i mellom størrelser, vurdere bruken av innstikk for å oppnå best mulig passform.