O2s

Hvordan å gjenbruke klær

Hvis du ransake nøye rundt skapet

Hvis du ransake nøye rundt skapet, er du sikker på å finne tonnevis av gamle klær som du aldri bruker lenger, og glemte. Hvis du organiserer og hoper disse klærne, kan du bli overrasket over å finne at en stor haug med gamle klær er resultatet. Nå siden du ikke egentlig tenkt på seg disse ut av mote stykker, er det eneste reelle alternativet for å kaste dem ut eller selge dem gjennom et garasjesalg. Men det finnes andre måter å gjøre bruk av den gamle garderoben uten å måtte selge eller gi dem bort. Det er mange måter å resirkulere og gjenbruke klær og bidra til en utvikling miljøvennlig verden.

Bruk som filler

Bruk som filler. De elementer av gamle klær med flekker og rifter i stoffet kan fortsatt bli satt til god bruk i stedet for å kaste dem bort. Du kan bruke klær som er laget av stoffer som er lofri eller lo-resistente vil gjøre stor rengjøring rags og slipp kluter. Dobbel effekt dersom disse gamle elementer er laget av bomull.

Gjenbruke knapper og glidelåser

Gjenbruke knapper og glidelåser. Noen av klærne som har knapper og glidelåser kan fortsatt bli resirkulert og berget. Fjern knappene og samle dem i en boks. Du kan bruke disse ekstra knapper bør din vanlige og nåværende klær mister sin knappen. Glidelåsen kan brukes til å forsegle åpne poser og andre stoff beholdere. Selvfølgelig må du ha noe erfaring i grunnleggende søm å gjøre bruk av disse.

Bruk som poser og beholdere

Hvordan å gjenbruke klær. Gjenbruke knapper og glidelåser.
Hvordan å gjenbruke klær. Gjenbruke knapper og glidelåser.

Bruk som poser og beholdere. Klipp opp og sy gamle klær for å skape moderne og kreative vesker og stoff beholdere. Hvis du berget glidelåser fra dine gamle bukser og jakker, enn du kan bruke disse som forseglingen for poser. Igjen, vil sy ferdigheter være en fordel for denne oppgaven.

Bruk gamle klær å ha på manuell og rotete arbeidskraft

Bruk gamle klær å ha på manuell og rotete arbeidskraft. Gamle klær med flekker og rifter kan brukes når engasjerende i maling, hagearbeid og annen aktivitet hvor klærne kan få flekker og skitne. Dette sparer dine vanlige klær fra slitasje av aktiviteten.

Gi dine gamle klær til goodwill

Gi dine gamle klær til goodwill. Sett dine gamle klær til god bruk ved å gi det til folk som trenger det, og vil bruke den. Finn en lokal Goodwill kontor og donere disse klesplagg der. Uten å vite og se det, vil du gjøre en masse folks liv mer behagelig og mye enklere.

Bruk stoff til å lage nye klær

Bruk stoff til å lage nye klær. Hvis du er ganske god til å sy, så kan du faktisk gjøre dette for å resirkulere gamle klær. Skjær opp stoffer av dine gamle klær og bruke den til å lage nye klær for dine barn, yngre søsken, eller kjæledyr. For eksempel kan du bruke en gammel og slitt ned genser er stoff til å lage en genser til din dyrebare hund.

Sy klærne for å lage tepper og laken

Hvis du ransake nøye rundt skapet. Bruk som poser og beholdere.
Hvis du ransake nøye rundt skapet. Bruk som poser og beholdere.

Sy klærne for å lage tepper og laken. En annen måte å resirkulere gamle klær er å velge liknende stoffer fra klær og sy det sammen for å lage et teppe eller laken. Putevar kan gjøres også.

Det er bokstavelig talt hundrevis av andre ideer som vil tillate deg å resirkulere og gjenbruke gamle klær. Det er i utgangspunktet om å bruke fantasien, kreativitet og funksjonalitet.