O2s

Hvordan å fortelle virkelige perler fra falske perler

Det er mange perler i markedet i dag

Det er mange perler i markedet i dag. Før du kjøper en, må du vite hvordan du skal kontrollere om perler er ekte eller ikke å sørge for at pengene vil ikke være av avfall. Her er hvordan du kan fortelle virkelige perler fra falske perler.

  • Visuelle signaler. Sammenlignet med ekte perler, vil falske tendens til å virke "flatere" eller mer kjedelig. Dette har imidlertid unntak som de laget av Swarovski eller andre produsenter / ekte perler er ikke helt rund og har en tendens til å bli varmere raskere på huden i forhold til glass perler. Ekte perler har band i Nacre, rygger, støt eller groper. En ekte perle kan også ha konsentriske ridged sirkler rundt det.
  • Hulls egenskaper. Reelle perler har en tendens til å bli boret fra begge sider for det å møte opp i sentrum. Hvis du kan se et tverrsnitt av en perle kan hullet vises bredere på kanten enn i midten. Hullene i ekte perler er så små som de kan være. Men hakke billigere ekte perle, hullene er kanskje ikke helt rett dermed lavere pris.
  • Tetthet. Ekte perler er tyngre enn hva de ser ut. Imidlertid kan gode imitasjoner ha samme tetthet som ekte perler. Tetthet alene er ikke et godt grunnlag for ektheten av perler.
  • Tann test. Gni overflaten av en perle over tennene. En ekte perle ville føle modig mens en falsk en vil føle glatt. Denne testen er bra for å skille de sjeldne naturperler fra glassperler, men ikke så bra i å identifisere de kulturperler.
  • Søn test. Ta din perle ut og legg den i solen. Med mindre perler er svært kostbart, bør det ikke samsvarer solen perfekt. Du bør se variasjoner i farge og iridescence av perle. Hvis en perle matcher fargen og overtoner perfekt, er det falske.
  • X-ray. En x-ray kan vise deg innsiden av en perle. Dette inkluderer variasjoner i tetthet, tilstedeværelse av en parasitt og hvis den finnes former av borehull. Du må kanskje betale for å få dette gjort selv.
  • Forstørrelse. Som i diamanter, kan forstørrelse avsløre mye om kvaliteten av perler. Ekte perler har karakteristiske uregelmessigheter og rygger mens de falske perler er kornete glatt. Du kan inspisere bore hull for deg å oppdage grensesnittet mellom Nacres og hva som kan ligge under den. Du kan også lese eller se noe skriftlig eller merker skrevet på innstillingen eller lås.
  • Destruktive undersøkelser. Hvis du er virkelig alvorlig å vite om din perle er ekte eller ikke, kan du klippe det åpne for å se sin sanne natur. Naturlige eller ekte perler er laget av lag av Nacre. En cultured perle ville ha en skall kjerne som er dekket med tynne lag av Nacre, som normalt ikke mer enn halvparten av en millimeter. En falsk perle ville ha en kjerne med et lag eller flere av belegg på det som har en tendens til å flasse upon kutting.


Hvordan å fortelle virkelige perler fra falske perler. Destruktive undersøkelser.
Hvordan å fortelle virkelige perler fra falske perler. Destruktive undersøkelser.

Saumfarer en perle å finne ut om det er ekte eller ikke er verdt det hvis du skiller en falsk fra en ekte en. Ta deg tid til å gjøre tester og undersøke de perler før du kjøper en, spesielt hvis du kjøper fra en fremmed eller en upålitelig kilde.