O2s

Hvordan å følge en tursti

En tursti kan beskrives som en smal utendørs bane som går gjennom et naturlig miljø der folk fottur eller gå for nytelse, eventyr eller å gå til en bestemt destinasjon. Du kan følge en tursti, selv om du bare tar en kort avstand spasertur i en offentlig park etter en skogkledd sti, klatring et fjell med en ryggsekk, eller ta en tur langs en grov og robust rygg som en del av en campingplass aktivitet.

Det finnes mange typer av turstier

Det finnes mange typer av turstier. Noen stier er for kort avstand Turgåing og fotturer og andre er ment å være miles lang, som de lokale turer i naturstier. Vanskelighetsgraden til fottur på disse stier er også forskjellig. Det er relativt lett flate stier, mens andre stier kan være svært grov, steinete, bratte, glatte, og selv har vann kryssinger eller andre hindringer for å hinder underveis. Turstier som fører til innsjøer, fossefall, eller naturskjønne steder kan kalles destinasjon-baserte løyper, mens stier som er reise-baserte er rett og slett en sti å følge, noen uten et bestemt reisemål enn turgåer styrking av de naturlige omgivelsene.

Hvordan å følge en tursti. Bruk guiden eller kart levert for ruten.
Hvordan å følge en tursti. Bruk guiden eller kart levert for ruten.

Før du går på en fottur, sørg for å forberede deg på eventyret.

 1. Forskning og finne ut mer detaljer om tursti du har tenkt å gå på. Du kan lese fotturer tidsskrifter eller surfe på Internett for å samle informasjon
 2. Sjekk stien er vanskelighetsgrad og hvilke deler av stien er utenfor grensene eller lukket på tidspunktet for turen. Finn ut om løypene er også brukt for terrengsykling.
 3. Kontroller at du har en sti kart eller guide å vite landemerkene eller sti blazes i tilfelle du mister din vei.
 4. Avhengig av tiden av året, finne ut mer detaljer om værforhold og forholdsregler for å ta, spesielt hvis du planlegger å gå vinteren fotturer.
 5. Slitasje solid fottøy som passer for vandring og fotturer, og klær som passer for ventet vær.
 6. Hvis fotturer tips og guider er tilgjengelig lese dem på forhånd.
 7. Sørg for at du er fysisk skikket til å gå på tur og fotturer.

Mens fotturer på en sti å følge disse Trail Sikkerhetsregler:

Det finnes mange typer av turstier. Stier i statlige og nasjonale parker og skoger eller provinsielle parker er de vanligste turstier ofte plassert i de mest naturskjønne områdene av landet.
Det finnes mange typer av turstier. Stier i statlige og nasjonale parker og skoger eller provinsielle parker er de vanligste turstier ofte plassert i de mest naturskjønne områdene av landet.

 1. Følg reglene over parken eller turområde.
 2. Alltid bære vann når du går på en fottur.
 3. Vær forsiktig når du går i nærheten av Cliff kanter eller i ulendt terreng. Steiner kan ha løs grus som kunne sette deg ut av balanse og forårsake en alvorlig fall.
 4. Strengt følge stien markører, trail blazes og eksisterende varder.
 5. Bruk guiden eller kart levert for ruten. Vær oppmerksom på landemerker og trail markører. Vanligvis hver vandring beliggenheten gir kart eller guider for turgåere.
 6. Aldri bygge ny varder eller endre stien markører. Dette kan true livet til andre turgåere etter deg.
 7. Husk stien er vanskelighetsgrad. Kjenn dine begrensninger, bevare din energi og maksimere din fysiske evne.

Her er en liste for å gi deg en idé om de ulike typene av stier tilgjengelig for fotturer:

 1. By og fylke parker stier for lokale turer utviklet og vedlikeholdt av park tjenestemenn. Disse stiene kan ha ingen kart, og er av korte avstander.
 2. Stier i statlige og nasjonale parker og skoger eller provinsielle parker er de vanligste turstier ofte plassert i de mest naturskjønne områdene av landet. Noen har kort avstand naturstier med en naturskjønn opplevelse og andre er lengre, med en mer ulendt terreng av lange bratte utforkjøringer og bakker. De mer utviklede parker selv har vann kryssinger med boardwalks eller broer.
 3. Naturstier er vanligvis godt vedlikeholdt, merkede stier i parker med relativt enkle veier for vandring og fotturer. Skiltene er lett ligger langs stien for å veilede natur turgåere til deres felles interesseområder som dyr habitat, diverse vegetasjon og distinkte geografiske trekk av sted.
 4. Villmark løyper er i konkrete betegnelser med stier som har restriksjoner som skal beskytte området og begrense hva turgåere kan gjøre. I villmarksområder, kan noen stier være svært avsidesliggende og robust, og motorkjøretøy er forbudt å gå inn.
 5. Thru-turstier er vanligvis hundrevis eller tusenvis av miles lang og følg de naturlige geografiske trekk i området, for eksempel en kropp av vann eller fjellkjeden. Langs stien kan det være camping områder og områder for terrengsykling også. Disse stiene er komplekse og passerer gjennom private og offentlige landområder og kan ha deler der du går langs en vei.
 6. Det er også naturlig forekommende turstier funnet i svaberg eller strender, elveleier, frosne elver eller innsjøer. Dette er ikke offisielt dokumentert stier, siden de er ofte forbigående, men er svært interessant for lokale turar.

Det er foreslått at du leser fotturer tidsskrifter for deg å vite mer om de ulike typene av turstier i området og andre Vandring tips du kan lære av.