O2s

Hvordan å bli en capoeira klubb

Capoeira er de tradisjonelle martial arts av afro-brasilianere i Brasil. Dette kombinerer musikk kampsport og dans i ett. Det har vært voksende i popularitet over hele verden, fordi det gjør spilleren ekstremt passform og disiplinert. Vil du bli en capoeira klubb nå? Her er noen skritt for å følge.

  • Se etter lokale klubber. Du kan gå rundt i nabolaget for lokale capoeira klubber. Eller se etter lokale klubber på nettet. Capoeira er ganske populær, og det er trolig en eller to klubber tilgjengelig i byen din. Du kan også spørre på universiteter. De fleste universiteter eller høgskoler har idrettslaget. Du kan finne en capoeira klubb i ett eller to universiteter i ditt område.
  • Vet hva capoeira handler om. Du bør vite hva du går inn. Det er ikke nok at du ser og liker bevegelsene. Du kan spørre de lokale klubbene for sine programmer og observere før du bli med i klubben. Ta oppmerksom på at det capoeira inkluderer en combative aspekt hvor du kan bli skadet, men ikke så mye som i andre kampsporter.
  • Noen har som oppgave å gi rytmen for deg å flytte til. Du og andre deltakere skal danne en sirkel, hvor du vil sparre i sentrum. Men du kan også velge å trene for å slå trommelen eller du kan også synge Capoeira sangen. Du må kjenne til grunnleggende terminologier i Capoeira. For eksempel betyr roda en sirkel, ginga betyr å svinge, au betyr cartwheel, Bananeira betyr handstands, gato betyr handsprings. Det er mange flere terminologier du trenger for å bli kjent med.
  • Se etter noen som er godt kjent med en Capoeira klubb. Han kan henvise deg til klubben hans, slik at du kan bli med dem. Du må kanskje fylle opp skjemaer og register slik at du kan bli med i klubben. Du kan bli bedt om din medisinske tilstand, hvis du er fysisk skikket til å bli med i klubben, er det.

Du kan ha andre tanker hvis du har visse forhold som kan være et hinder for denne type sport. Men det spiller ingen rolle siden det er fortsatt beveger seg i Capoeira som vil bli passer for deg. Det er en form for trening (bortsett fra å være en kampsport), så vil du bli strømførende samt oppdage din indre brasilianske selv.

Ikke tenk på capoeira eller andre kampsporter som en måte å slåss med andre mennesker, men en form for selvforsvar hvis du trenger det. Husk at kampsport er også en kunst. Du vil bli kalt en aluno først, som betyr "elev". Du vil bli undervist av en professor (eller lærer). Når du er ferdig med å være en aluno, vil du bli en graduado (høyere), og vil være derfor kvalifisert til å være en professor selv. Med konstant praksis og mestring, kan du bli en mestre, eller en master i Capoeira.

Bli med i en capoeira klubb

Hvordan å bli en capoeira klubb. Se etter lokale klubber.
Hvordan å bli en capoeira klubb. Se etter lokale klubber.

Bli med i en capoeira klubb, eller noen klubb for den saks skyld, krever samarbeid og forberedelse. Du er nødt til å tilpasse seg et miljø som du ikke er vant til. Men husk at alt er learnable i denne verden.